Det här gäller vi installation av vedeldade rumsvärmare

Nya regler för nyinstallation av eldstäder

Inom kort träder nya regler för rumsvärmare i kraft. De nya kraven har vållat en del debatt och även en del missförstånd. Enligt Boverket innebär regeländringarna varken förbud mot vedeldning eller återbruk av äldre vedspisar, snarare en gradvis anpassning till de nya krav som kommer att gälla i och med nya EU-direktiv som kommer att träda i kraft 2020 och 2022.

De nya reglerna börjar gälla från och med 1 januari 2019.

Här kan du läsa vad som kommer att gälla.

Ändrade krav för vedspisar, kaminer och pannor (Boverket)

Lördagsöppet 26 maj

Det stundar sista lördagen i månaden och vi har öppet för sista gången innan semestrarna tar vid. Som vanligt har vi några riktigt läckra erbjudanden.

Just nu kan du få utgående KEDDY-kassetter från vår utställning till en hutlöst billig peng. Köp och installera innan 1 juli 2018 och du har gjort ett riktigt fynd! 

Men vi har även andra erbjudanden.

Välkommen!

 

 

CONTURA 310 ELDSTAD.SE

Kampanjstart under Lördagsöppet 28 april

 

ÄNTLIGEN LÖRDAGSÖPPET

Lördagen 28 april har vi återigen Lördagsöppet. Vi öppnar kl. 10 stänger butiken kl. 14. 

Vi har bland annat kampanjvaror från Contura samt varor som vi säljer ut till mycket bra priser från bland annat Dovre, Wamsler, Keddy och Rais. Det är demonstrationsexemplar men även helt ny kaminer, vedspisar och kökspannor från vårt lager (se våra Erbjudanden).

Välkommen in! 

Årets första Lördagsöppet

Då har det blivit dags att sätta igång med Lördagsöppet. 

27 januari blir första lördagsöppet och vi räknar med att sälja ut en handfull demonstrationsexemplar. 

Bland annat har vi Dovre 40CB och 760CB till hutlöst rabatterade priser. Dessa kan sägas gälla för våra danska braskaminer från RAIS. 

Stort läge för fynd alltså!

Som vanligt håller vi öppet mellan 10-14. 

Planerade lördagsöppet under våren 2018: 

  • 24 februari
  • 31 mars
  • 28 april
  • 26 maj

Varmt välkommen!

 

 

Contura-kampanj till tusen

Just nu pågår en stor Contura-kampanj där du kan tjäna upp till 6 000:- på kamin och skorsten. 

Bland annat är populära 596T Style prissänkt och kan nu fås 2 000:- kr billigare. 

Surfa hit för att se fler erbjudanden.

Kampanjen pågår t o m 8 oktober.

 

Eldstad i Strängnäs önskar dig en Glad Påsk!

Öppettider under påsk 2017

Vi har stängt under påskhelgen 2017 från och med fredag. Vi är åter på tisdag kl. 19.00. 

Vi önskar alla våra kunder en glad och trevlig påsk!

 

 

Conturas höstkampanj har börjat

Just har du möjlighet att spara rejält på populära Contura-produkter. Kraftiga rabatter på braskaminer, insatser och Premodul skorstenar rabatteras och du kan spara upptill 5.500:- på din investering.  Surfa till Conturas kampanjsite och se vilka erbjudanden vi har. Vi har de flesta produkter utställda!

Kampanjen varar fram t o m 12 oktober.

 

Eldstad - kaminbutiken i Strängnäs, öppningsdagen.

Premiären välbesökt

Det är inte varje dag det öppnas en ny butik i Strängnäs. AB Hans Forsman går mot rådande trend och lanserar Eldstad – kaminbutiken i Strängnäs.

I snart 40 år har AB Hans Forsman sålt vedspisar och kökspannor via återförsäljare runt om i Sverige. Nu tar företaget steget över till den konkurrensutsatta marknaden för ”mysvärme” med ett eget koncept, som fått namnet Eldstad – kaminbutiken i Strängnäs. Tanken är att serva Strängnäs med omnejd med eldstäder som kaminer, kassetter och kakelugnar. På lördagen var det invigning av butiken som tagit nästan ett år att färdigställa.
– Vi har aldrig haft så många människor i vår utställningslokal samtidigt, konstaterar en nöjd Hans Forsman, vd på AB Hans Forsman.
– En utställning har vi haft sedan länge men nu vill vi tydliggöra för vår närmarknad att vi även säljer ett brett sortiment av kaminer, säger han.
Ett tjugotal kunder besökte butiken på lördagen och fler väntas komma på söndagen.
– Vi tror stenhårt på brasvärme, säger Hans Forsman men tydliggör att butiken enbart kommer att serva närområdet.
– Vedspisarna och kökspannorna är fortfarande vår kärnaffär, poängterar han.

Dottern tar över
Inom kort kommer företaget att få en ny vd då företaget övergår i dottern Pernilla Forsman Baltatzis ägo. Pernilla är idag designer på barnklädmärket Polarn o pyret och Pernilla har varit aktiv framtagandet av det nya butikskonceptet.
– Dagens kunder är designmedvetna, förklarar Pernilla. Därför är design även viktigt för oss när vi nu vänder oss till konsumenterna direkt.
Ett nytt namn, ny logotyp, enhetlig färganvändning i butikslokalerna, ny webbplats, närvaro i sociala medier och en ”ärlig” finansieringslösning är något företaget lag stor vikt när man nu etablerar sig på en hårt konkurrensutsatt marknad.
– Att sälja brasvärme direkt mot kund en helt annan affär än den vi bedrivit i 35 år, säger Pernilla. Därför har vi rekryterat personal med detaljhandelserfarenhet och med kompetens att levera de tjänster som är förknippad med försäljning av kaminer och skorstenar.
– Vi förväntar oss, trots en avvaktande marknad att vi kommer att ta marknadsandelar i vårt närområde, avslutar Pernilla Forsman Baltatzis.

Kampanjer på Conturas sortiment

Fram till och med 13 oktober i år kör kan vi erbjuda delar av Conturas sortiment till kampanjpriser. Bland annat kan du köpa en Contura 660T inkl. 4 meter Premodul skorsten till kraftigt rabatterat pris.
Läs mer om kampanjerna här.

Köp med investeringslån

Vi kan nu erbjuda dig investeringslån vid eldstadsinköp. Eldstad – Kaminbutiken i Strängäs har fått Handelsbanken Finans som partner och gläds åt att kunna erbjuda våra kunder en finansieringslösning till mycket låg ränta. Vill du veta mer, välkommen till vår butik och fråga våra säljare!