Nyheter

Stort lager med Rizzoli-spisar i höst

Sedan några år tillbaka är Hans Forsman och Rizzoli partners på den svenska marknaden. Hans Forsman är generalagent och importör av Rizzolis förnäma och breda sortiment. Vedspisar, kökspannor, braskaminer och köksinredning kan det gedigna och högteknologiska familjeföretaget leverera snabbt och till bästa kvalitet. Dock har marknaden för våra produkter formligen exploderat p g a situationen på elmarknaden och råvarutillgången minskat p g a konflikterna i Östeuropa. Detta har gjort att de flesta branschföretagen upplever leveransproblem, så även våra leverantörer. Därför har vi lagt vi en stor order på delar av Rizzolis sortiment, som anländer till vårt lager i oktober-november.

Det vi har tagit hem är ett basutbud av vedspisar och kökspannor, i svart och i rostfritt.

Aktuella spisar vi har för leverans i oktober månad är följande:

Vedspisar

RVE 50

RVI 70

RNVI 60

S 60

S 80

ML 60

ML 80

Kökspannor

RTVE 60

RTVE 80

RTVE 90

STP

Nyheter

Nya öppettider

Vi har nu gått tillbaka till öppettider som det var förut, med vissa förändringar.
Vardagar har vi öppet 13-17. Övrig tid bara enligt överenskommelse.

Ecofan812 finns nu i vår butik Nyheter

Ecofan kaminfläktar i butiken

Nu kan du köpa kaminfläkt av oss

Vi har tagit hem Ecofans fläkt 800 i butiken. 

Den elektriska fläkten fördelar ut värmen i rummet istället för upp i taket. Fläkten är ljudlös och justerar själv farten efter temperaturen på kaminen. Den behöver ingen extern el och installation – bara ställ den på kaminen och den fungerar.

Ecofan 800 passar för arealer upp till ca. 30-35 m². Om det är högt under taket kan det vara värt att köpa modell 810 eller 812 som cirkulerar 50% mer luft. Den är gjord för en yttemperatur på kaminen/spisen upp till max 340º, och har sin bästa effekt vid 200 -250º Celsius.

Ecofan är orginalet och kostar i vår butik 895:-.

Nyheter

Förändrade öppettider

Tillfälligt ändrade öppettider

Under en kort tid framöver tvingas vi ändra våra öppettider. Vi beklagar att vi tvingas minska på tillgängligheten till vår butik. Vi kommer dock ha öppet på måndagar, onsdagar och torsdagar mellan 15-17. 

Välkomna!

Lördagsöppet

Lördagsöppet 29 september

Lördagsöppet 29 september

Höstens första lördagsöppet håller vi lördagen 29 september. I butiken kan du se vår nya utställning där vi installerat en vedspis/kökspannaa installerat i ett kök från Skandinaviska Shakerkök

Vi har dessutom pågående kampanjer på delar av Contura och Dovres sortiment.

Välkommen in! Vi öppnar 10.00 och stänger 14.00.

Nyheter

Det här gäller vi installation av vedeldade rumsvärmare

Nya regler för nyinstallation av eldstäder

Inom kort träder nya regler för rumsvärmare i kraft. De nya kraven har vållat en del debatt och även en del missförstånd. Enligt Boverket innebär regeländringarna varken förbud mot vedeldning eller återbruk av äldre vedspisar, snarare en gradvis anpassning till de nya krav som kommer att gälla i och med nya EU-direktiv som kommer att träda i kraft 2020 och 2022.

De nya reglerna börjar gälla från och med 1 januari 2019.

Här kan du läsa vad som kommer att gälla.

Ändrade krav för vedspisar, kaminer och pannor (Boverket)

Lördagsöppet

Lördagsöppet 26 maj

Det stundar sista lördagen i månaden och vi har öppet för sista gången innan semestrarna tar vid. Som vanligt har vi några riktigt läckra erbjudanden.

Just nu kan du få utgående KEDDY-kassetter från vår utställning till en hutlöst billig peng. Köp och installera innan 1 juli 2018 och du har gjort ett riktigt fynd! 

Men vi har även andra erbjudanden.

Välkommen!