fbpx
Eldstad - kaminbutiken i Strängnäs, öppningsdagen.

Det är inte varje dag det öppnas en ny butik i Strängnäs. AB Hans Forsman går mot rådande trend och lanserar Eldstad – kaminbutiken i Strängnäs.

I snart 40 år har AB Hans Forsman sålt vedspisar och kökspannor via återförsäljare runt om i Sverige. Nu tar företaget steget över till den konkurrensutsatta marknaden för “mysvärme” med ett eget koncept, som fått namnet Eldstad – kaminbutiken i Strängnäs. Tanken är att serva Strängnäs med omnejd med eldstäder som kaminer, kassetter och kakelugnar. På lördagen var det invigning av butiken som tagit nästan ett år att färdigställa.
– Vi har aldrig haft så många människor i vår utställningslokal samtidigt, konstaterar en nöjd Hans Forsman, vd på AB Hans Forsman.
– En utställning har vi haft sedan länge men nu vill vi tydliggöra för vår närmarknad att vi även säljer ett brett sortiment av kaminer, säger han.
Ett tjugotal kunder besökte butiken på lördagen och fler väntas komma på söndagen.
– Vi tror stenhårt på brasvärme, säger Hans Forsman men tydliggör att butiken enbart kommer att serva närområdet.
– Vedspisarna och kökspannorna är fortfarande vår kärnaffär, poängterar han.

Dottern tar över
Inom kort kommer företaget att få en ny vd då företaget övergår i dottern Pernilla Forsman Baltatzis ägo. Pernilla är idag designer på barnklädmärket Polarn o pyret och Pernilla har varit aktiv framtagandet av det nya butikskonceptet.
– Dagens kunder är designmedvetna, förklarar Pernilla. Därför är design även viktigt för oss när vi nu vänder oss till konsumenterna direkt.
Ett nytt namn, ny logotyp, enhetlig färganvändning i butikslokalerna, ny webbplats, närvaro i sociala medier och en “ärlig” finansieringslösning är något företaget lag stor vikt när man nu etablerar sig på en hårt konkurrensutsatt marknad.
– Att sälja brasvärme direkt mot kund en helt annan affär än den vi bedrivit i 35 år, säger Pernilla. Därför har vi rekryterat personal med detaljhandelserfarenhet och med kompetens att levera de tjänster som är förknippad med försäljning av kaminer och skorstenar.
– Vi förväntar oss, trots en avvaktande marknad att vi kommer att ta marknadsandelar i vårt närområde, avslutar Pernilla Forsman Baltatzis.